Dvije sedmice vrhunskih poteza, pogodaka, ubjedljivih pobjeda, preokreta, druženja i poštovanja, završeno je sinoćnjim finalnim duelom između ekipa 'Ćevabdžinica Sarajka Lukavac' i 'Easy Bites'.

Za mnoge, ovo je možda neočekivano finale, s obzirom na to da je bilo drugih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Fis Gola, ali svi oni koji su pratili turnir saglasni su u tome da su ove dvije ekipe igrale najbolje, najljepše i očito najefikasnije, za gol više, što im je na kraju i donijelo plasman u finale, koja je na kraju slavila pobjedu rezultatom 4:1.

Tako je ekipa 'Ćevabdžinica Sarajka Lukavac' osvojila svoj prvi Fis Gol i u trajno vlasništvo dobila vrijedan pehar, kao i prelazni pehar, kojeg će donijeti sljedeće godine, a vjerujemo da će se potruditi i da još jednu godinu ostane u njihovom vlasništvu.

Organizatori su se potrudili da u protekle dvije sedmice sve prođe besprijekorno, ali to ne bi uspjeli bez sjajne publike, koja je tokom trajanja turnira u velikom broju posjećivala utakmice i bodrila sve igrače, kako u dječijoj konkurenciji, pa tako i u veteranskoj, ali i seniorskoj.

U Sarajevu završen tradicionalni malonogometni turnir FIS GOL 2024

Također, zahvalili su se posebno dvojici velikih humanista Alminu Doloviću Doli i Amilu Aliću. Spomenuta dvojka je, naime, učestvovala u humanitarnoj aukciji dresova FK Željezničar i FK Sarajevo. Tako je dres Sarajeva, sa potpisom svih igrača, otišao u ruke Almina Dolovića za 1.000 KM, dok je Alić za dres Željezničara dao ponudu od 500 KM. Ovaj sakupljeni iznos, te iznos iz donacijske kutije od 620 KM, koja je stajala svih 14 dana trajanja Fis Gola, bit će uplaćen u Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba. Svoju nagradu od 100KM udruženju je ustupio i Jasmin Ligata.

-Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ovogodišnjeg Fis Gola i obećavamo da ćemo se potruditi da sljedeću godinu uživate u još boljim utakmicama i programu.
Hvala vam! - saopćili su organizatori turnira.

(O.Š.)