Nevrijeme praćeno obilnom kišnom oborinom zahvatilo je jučer navečer grad Jastrebarsko i okolicu te područje grada Pregrade, općinu Hum na Sutli, mjesta Prišlin, Grletinec i Druškovec Humski, saopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite Hrvatske.

Županijski centri 112 Zagreb i Krapina primili su dojave koje su se uglavnom odnosile na poplavljivanje podrumskih prostorija porodičnih kuća i prizemnih dijelova zgrada te vozila.

Poplavljena je i industrijska zona u Pregradi te je došlo do izlijevanja potoka Kostelina na saobraćajnicu D 206, dionica Pregrada – Hum na Sutli, koja je do daljnjega zatvorena za sav saobraćaj.

Rijeka Kosteljina se na nekim mjestima izlila iz korita te su se duž ceste stvorili odroni i mulj. Velik problem stvarali su i vjetar te jaka kiša. Poplavljeno je područje i Druškovca Humskog.

-Nastradali su poslovni prostori, stambeni prostori, radionica, četiri do pet automobila, tri kamiona, popratni skladišni prostori… sve je nastradalo. Katastrofa, šta reći. U jako kratkom roku, u roku od sat vremena možda, nagli nalet kiše i poplava. Međutim, ništa što se nije moglo očekivati jer upozoravamo na ovaj problem zadnjih četiri do pet godina da će se to dogoditi. Mi imamo poplave nakon svake kiše - ispričao je za N1 Dominik Javorić, stanovnik Druškovca Humskog.

Jako nevrijeme koje je poslijepodne poharalo Sloveniju, gdje je mjestimice padala tuča i veličine teniskih loptica, na putu do Zagorja je oslabjelo, međutim, dijelovi uz granicu sa Slovenijom tuču ipak nisu izbjegli.