Zbog povremene kiše koja pada u većem dijelu Bosne saobraća se usporeno, po mokrom ili vlažnom kolovozu.

U Hercegovini je pretežno suho. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i u višim planinskim predjelima upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle. Također, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Iz IC BiHAMK-aapeluju na vozače da budu maksimalno opezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

U većem dijelu Bosne usporen saobraćaj

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.