Učiteljica Zilha Krlić iz Osnovne škole “Stefan Nemanja” doživjela je emotivan i dirljiv trenutak zahvalnosti kada su joj učenici i roditelji iz odjeljenja IV-5 poklonili umru, hodočašće u Meku. Ovaj jedinstveni poklon simbolizirao je četiri nezaboravne godine koje su proveli zajedno, a video snimak koji prikazuje ovaj događaj postao je viralan na društvenim mrežama.

U videu, učenici su izgovarali najljepše riječi posvećene svojoj učiteljici, opisujući je kao kreativnu, povjerljivu, punu poštovanja, lijepu i saosjećajnu osobu. Njihove riječi oslikavale su je kao konstruktivnu, simpatičnu, poštenu, vedru i druželjubivu. Za djecu, učiteljica Zilha bila je mnogo više od učiteljice – bila je ljubazna, vješta, odgovorna, otvorena, humanitarna i velikodušna. Opisivali su je kao dosljednu, umiljatu, milu, jasnu i osjetljivu, uvijek smirenu, punu ljubavi i srdačnu.

Poruka na kraju videa glasila je: “Učiteljice Zilha, hvala ti na svemu!” Ovaj emotivni trenutak rasplakao je mnoge gledaoce, dokazujeći koliki je uticaj učiteljica Zilha imala na svoje učenike i njihove porodice, piše Sandžak Danas.