Jedna osoba je uhapšena nakon što su na tabli Memorijalnog centra "Kapija" u Tuzli osvanule poruke podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Novaku Đukiću.

Uznemirujuće poruke postavljene su 27. maja, dva dana nakon obilježavanja godišnjice teškog zločina na tuzlanskoj Kapiji.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, uhapšena je jedna osoba, inicijala D.P. iz Tuzle, a osumnjičena je za produženo krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti. Nakon kriminalističke obrade je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Postupajuci tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Danas ce biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Općinskom sudu Tuzla - kazali su iz Tužilaštva TK.

Podsjećamo, masakr na Kapiji, poznat i kao Zločin nad tuzlanskom mladošću, jedan je od najtežih zločina počinjenih nad civilima Tuzle koji se dogodio 25. maja 1995. godine.