Policija je objavila detalje nesreće koja se jučer dogodila u Zagrebu (Hrvatska) nakon koje je u bolnici preminula 82-godišnja žena.

-Jučer, 8. juna 2024. godine oko 10:06, 50-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se desnom saobraćajnom trakom zapadne kolničke trake Selske ceste u smjeru juga.

Nakon dvadesetak metara sjevernije od raskrižja s Ozaljskom ulicom zaustavio se na semaforu zbog crvenog svjetla. Kada se na semaforu uključilo zeleno svjetlo, suprotno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama krenuo je vozilom unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike saobraćaja (pješake) te je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na 82-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku suprotno odredbi Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama neoprezno prelazila kolnik Selske ceste, a kretala se od zapada u smjeru istoka izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

U saobraćajnoj nesreći žena je teško povrijeđena i liječnička pomoć joj je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, gdje je naknadno preminula.

Vozač je na mjestu događaja uhapšen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u zakonskom je roku predan pritvorskom načelniku, dok je krivična prijava dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu u Zagrebu - objavila je policija.

(Index)