Službenici Federalne uprave policije (FUP),su uhapsili jednu osobu iz Sarajeva zbog prodaje droge, a tokom akcije je pronađena i veća količina narkotika.

Policijski službenici Federalne uprave policije, provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu su izvršili pretres lica i nepokretne imovine na području Kantona Sarajevo koju koristi A.K. (1984) iz Sarajeva, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovini.

U sklopu navedenih aktivnosti, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakreristikama asocira na opojne droge "Cannabis" i "Amfetamin", vaga za precizno mjerenje, mobilni telefonski aparati i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšena jedna osoba zbog prodaje droge, pronađena veća količina narkotika

Nakon izvršenog pretresa, osumnjičeni A.K. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičnog djela, nakon čega je isti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu biti predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.