Viši sud u Pančevu (Srbija) donio je odluku i ukinuo pritvor J. Z. (67) iz Banatskog Novog Sela koji se sumnjiči da je sredinom aprila upotrebom sile i prijetnje prinudio oštećenu na obljubu!

- Viši sud u Pančevu je donio odluku da J. Z. izađe na slobodu, nakon što mu je privor bio određen kako ne bi uticao na svjedoke koji su bili saslušani. S obzirom na to da su svjedoci već saslušani, kao i oštećena djevojka, sud mu je zaista i ukinuo pritvor - kaže izvor za Kurir.

Tužilaštvo se žalilo na ovakvu odluku suda, a još uvijek nije odlučeno po žalbi.

Podsjećanja radi, osumnjičeni je 12. aprila od 17 do 21:30 sati u stanu u kojem neprijavljeno boravi u Pančevu silovao tinejdžerku. A sa oštećenom je stupio u kontakt nudeći joj posao konobarice na proslavama jer se on navodno bavi obezbjeđivanjem radnika za slavlja.

- Pozvao ju je u "svoj stan", zapravo samački hotel, pod izgovorom da tu treba da sačekaju ostale radnike kako bi svi zajedno otišli na posao na svadbu u Banatskom Novom Selu. Međutim, uslijedio je horor koji je kulminirao prijetnjama smrću djevojci, njenoj porodici, kao i drugarici kod koje oštećena boravi u Beogradu. Kako se sumnja, stavio joj je nož pod grlo i primorao na nasilan polni odnos. Nerviralo ga je čak i što oštećena plače, pa je bio ljut zbog toga što ga ometa u uživanju, a navodno je bio bijesan i zbog toga što ima "onaj debeli brushalter" - otkrio je tada sagovornik Kurira i dodao da nakon toga djevojci nije dozvolio da sama pozove taksi, već je to učinio sam i zaprijetio joj da ukoliko nekome kaže, on će ili njegov drug "koji je mnogo opasan" ubiti nju i njenu porodicu i zapaliti im kuću "jer zna gdje žive" i da će ubiti njenu drugaricu u Beogradu kod koje ona boravi.

Djevojka, navodno, zbog toga nije odmah prijavila silovanje, već je otišla u Beograd u stan kod drugarice, koja je takođe svjedočila, plakala i tresla se od straha, ali je osumnjičenog prijavila policiji.

Inače, J. Z. je već ranije osuđivan šest godina za silovanje još 1990. godine i to u Francuskoj.