Ona je navedene neosnovane isplate novca sa računa privrednih društava knjigovodstveno prikrila tako što je prilikom knjiženja, obaveze za zarade i naknade zarada uvećavala za novčane iznose koje je neosnovano uplatila na svoje tekuće račune po osnovu navodne isplate zarada

G. O. (52) uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice u dva privredna društva iz Čačka (Srbija), koristeći svoja ovlaštenja, u periodu od februara 2010. do sredine jula prošle godine, prilikom obavljanja poslova vezanih za isplatu zarade radnicima, sačinjavala dodatne naloge za prenos i elektronskim putem vršila isplate, na osnovu kojih je sa računa tih firmi prenijela ukupno 42.061.409 dinara na svoje račune, iako navedeni novac nije predstavljao njenu zaradu.

Takođe, kako se sumnja, ona je navedene neosnovane isplate novca sa računa privrednih društava knjigovodstveno prikrila tako što je prilikom knjiženja, obaveze za zarade i naknade zarada uvećavala za novčane iznose koje je neosnovano uplatila na svoje tekuće račune po osnovu navodne isplate zarada.

Na ovaj način, ona je, kako se sumnja, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 42.061.409 dinara, za koliko je oštetila privredna društva.

Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Nju su uhapsili Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, piše Telegraf.