Popularni kolač simpatičnog naziva “Cherry Delight” postao je veliki hit ovog ljeta zbog jednostavnosti pripreme, atraktivnog izgleda i neodoljivog ukusa.
Sočne višnje najbolje je koristiti iz kremastog kompota, kako bi postigli dozu sočnosti. Uz to, ovaj recept toliko je jednostavan da ga lakoćom mogu pripremiti i potpuni početnici u kuhinji, dok će oni iskusniji uživati u činjenici da napokon ne moraju paliti rernu da bi servirali desert koji je prigodan za različite proslave.
Ljepota ovog užitka od višnje je u slojevima: hrskavi keksi, glatki krem sir i nadjev za pitu od slasnog voća beskrajno su privlačni, a gotov je za samo 20 minuta.
Sastojci:
Podloga:
1-1/2 šoljice mrvica graham krekera (ili mljevenih keksa)
1/3 šoljice šećera u prahu
6 žlica otopljenog maslaca
Krema:
1 paket (225 g) omekšalog krem sira
1 šoljica šećera u prahu
1 kutija (225 g) smrznutog šlaga, odmrznutog (3 šoljice)
1 limenka (600 g) kompota od višanja
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera (ili mljevenih keksa), šećer i maslac. Pritisnite na dno podmazanog pleha.
U velikoj zdjeli izmiksajte krem sir i šećer dok ne postane glatko; prelijte odmrznutim šlagom. Premažite preko kore. Kašikom stavite kompot od višanja na vrh. Stavite u frižider dok se ne stegne, oko 1 sat. Uživajte!

