Popularni kolač simpatičnog naziva “Cherry Delight” postao je veliki hit ovog ljeta zbog jednostavnosti pripreme, atraktivnog izgleda i neodoljivog ukusa.

Sočne višnje najbolje je koristiti iz kremastog kompota, kako bi postigli dozu sočnosti. Uz to, ovaj recept toliko je jednostavan da ga lakoćom mogu pripremiti i potpuni početnici u kuhinji, dok će oni iskusniji uživati u činjenici da napokon ne moraju paliti rernu da bi servirali desert koji je prigodan za različite proslave.

Ljepota ovog užitka od višnje je u slojevima: hrskavi keksi, glatki krem sir i nadjev za pitu od slasnog voća beskrajno su privlačni, a gotov je za samo 20 minuta.

Sastojci:

Podloga:

1-1/2 šoljice mrvica graham krekera (ili mljevenih keksa)
1/3 šoljice šećera u prahu
6 žlica otopljenog maslaca

Krema:

1 paket (225 g) omekšalog krem ​​sira
1 šoljica šećera u prahu
1 kutija (225 g) smrznutog šlaga, odmrznutog (3 šoljice)
1 limenka (600 g) kompota od višanja

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera (ili mljevenih keksa), šećer i maslac. Pritisnite na dno podmazanog pleha.

U velikoj zdjeli izmiksajte krem ​​sir i šećer dok ne postane glatko; prelijte odmrznutim šlagom. Premažite preko kore. Kašikom stavite kompot od višanja na vrh. Stavite u frižider dok se ne stegne, oko 1 sat. Uživajte!