Jučer poslijepodne dijelove Bosne i Hercegovine zahvatilo je strašno nevrijeme koje je izazvalo značajne probleme i štete. Fotografije koje je objavila Facebook stranica 'Pougarje u srcu' prikazuju zastrašujuće prizore posljedica nevremena koje je pogodilo područje Pougarja - Dobretići kod Vlašića.

Snažni vjetrovi jučer su skidali krovove s kuća, a mnogi su objekti pretrpjeli značajnu štetu. Mještani su prijavili brojne srušene stabla, oštećene električne stupove i prekinute linije struje, što je dodatno otežalo situaciju.

Pored Pougarja, nevrijeme je zahvatilo i nekoliko drugih gradova širom zemlje. Snažan vjetar i obilna kiša uzrokovali su poteškoće u saobraćaju, a mnogi su građani bili prisiljeni prilagoditi svoje svakodnevne aktivnosti uvjetima koje je donijela oluja. Ulice su bile poplavljene, a saobraćaj se odvijao otežano zbog vode i nanosa blata na cestama.

Lokalne vlasti i službe za hitne intervencije odmah su reagirale na situaciju, pokušavajući sanirati štetu i osigurati sigurnost građana. Građani su pozvani na oprez i savjetovano im je da izbjegavaju nepotrebna putovanja dok se situacija ne stabilizira.

"Ovo je nevrijeme jedno od najjačih koje smo doživjeli u posljednjih nekoliko godina," rekao je jedan od mještana kod Vlašića. "Šteta je velika, ali najvažnije je da nema ljudskih žrtava."

Dok se regija oporavlja od posljedica ovog nevremena, građani se nadaju da će vremenski uvjeti uskoro biti povoljniji.