Na znak policije da zaustavi vozilo, bahati vozač je nastavio vožnju te se dao u bijeg. Ova dramatična potjera se završila napadom na policajca.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), sve je počelo u nedjelju u 9.41 sati u ulici 7 Muslimanske brigade, gdje su pripadnici Policijske stanice (PS) Kakanj pokušali zaustaviti vozilo Lancia, regitarskih oznaka J71-E-778.

Vozilo se nije zaustavilo te je nastavilo kretanje u pravcu ulice Alije Izetbegovića. Kakanjski policajci su krečući se za navedenim vozilom uspjeli ga sustići u mjestu Hrastovac.

Vozač je tom prilikom oštrim predmetom nanio povrede policajcu, koji je usljed toga zadobio lakše povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj.

Vozač A. A. (45) iz Zenice je savladan i uhapšen, a potom zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

-Provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je A. A. povratnik u vršenju težih prekršaja u saobraćaju, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 15.320 konvertibilnih maraka neplaćenih kazni. Sporno vozilo je oduzeto i deponovano na parking prostoru PS Kakanj. Istražitelji PS Kakanj obavili su uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad A. A. zavedena kriminalistička obrada - zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.