"Neka Dodik dođe u ponedeljak da provjeri da li je hladna kuglica, a što se mene tiče prihvatam i da on lično izvuče kuglicu i oproba sreću", rekao je Nenad Vuković, generalni sekretar PDP.

One je tako komentirao izjavu predsjednika SNSD Milorada Dodika da ova stranka neće prisustvovati žrijebanju za petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za koje kaže da je namješteno.

"Smatram politički pokvarenom izjavu o namještanju žrijeba koji će biti održan u ponedeljak.

Obje strane imaju mogućnost sve provjeriti na licu mjesta prije početka žrijebanja.

Zar nije fer naš stav kada kažemo da ćemo prihvatiti ishod žrijeba kakav god bio?", pita Vuković.

Vuković kaže da je takva Dodikova izjava klasičan spin i podvala, odnosno nastavak lažne priče o ‘zavjeri’ koju je navodno neko negdje organizovao.

"Bolje je da objasni javnosti kako je isposlovao prije godinu i po da Sud BiH dva puta donosi odluke u njegovu korist kako bi imao četiri delegata, te kako tada to nije bila “nečija ujdurma iz sjene”, kaže Vuković.

Mislim da će Dodik u ponedeljak, dodaje on, ukoliko bude izvučena naša lista, reći “jesam li vam rekao da je namješteno”.

"A ukoliko bude izvučena njegova lista reći će vjerovatno “pravda je da bude izvučena naša lista, nisu znali ni namjestiti…” Moramo znati da imamo posla sa majstorom medijske manipulacije koji je veoma nadaren za kreiranje spinova, što upravo pokazuje i ovaj put", ističe Vuković.

Vuković kaže da je konačan cilj izmišljene priče o ‘zavjeri’ da se opet prikaže kako je u pitanju pokušaj slabljenja Republike Srpske.

"Na takvu tezu mogu veoma jednostavno odgovoriti da ako budem srpski delegat u Domu naroda da će biti jaka i sigurna RS i srpski narod, a da će samo SNSD biti slabiji", poručuje Vuković, saopćio je PDP.