William Levy sa pravom je važio za jednog od najpoželjnijih muškaraca na svijetu, a nekadašnja glavna zvijezda meksičkih sapunica punih intriga i iza kamera je vodila buran život.

Baš zbog toga je i pukao brak s kolegicom Elizabeth Gutierrez.

I dok je tvrdio da je Elizabeth jedina žena u njegovom životu, brojne dame širom svijeta patile su i uzdisale za njim. Međutim, pokazalo se da kubanski Brad Pitt krije mnoge tajne.

Na popisu žena koje je obljubio našlo se i ime slavne pevačice Jennifer Lopez. Fatalni zavodnik se 2011. godine pojavio u njenom spotu za pjesmu "I‘m Into You", u kojem su se strastveno grlili.

William Levy suprugu je prevario sa 80 žena, a onda mu je život vratio na najgori način

Međutim, nakon tog projekta njegova karijera krenula je silaznom putanjom. Želeći da se probije u Hollywoodu, počeo je da odbija angažmane u telenovelama, a kako nije uspio da izgradi holivudsku karijeru, tako je njegov plan propao.

Spletom okolnosti, uz to je doživio i finansijsku krizu. Nikako mu nisu dolazile glavne uloge, već samo manje, sporedne, a honorari za njih nisu bili pretjerano veliki.

Zbog sve slabije zarade, morao je da se odrekne luksuznih automobila koje je vozio, a onda mu je 2016. godine zaplijenjena i vila u kojoj je živio i to zbog navodnog duga od vrtoglavih milion dolara.