Prvi puni Mjesec, prema astrolozima, očekuje se 22. juna na drugom stepenu znaka, a potom će sljedeći stići 24. jula, već na 30 stepeni.

To implicira da se svemir marljivo fokusira na sve za šta je odgovoran znak Jarca: status, karijeru i društvenu ulogu. To uključuje odluke vezane za brak i razvod, napuštanje ili promjenu karijere, dobijanje državljanstva i slično.

Zanimljivo je da je Jarac znak koji se nalazi tačno na stecištu karmičkih čvorova u Ovnu i Vagi, što znači da će se u trenucima punog Mjeseca 22. juna i 24. jula na nebu formirati aspekt Velikog krsta.

Donijet će situacije koje će nam potpuno promijeniti život, kao da ćemo svi biti "izbačeni" na raskršću, a tokom ovog mjeseca morat ćemo gotovo dva puta da promijenimo smijer.

5 znakova na koje će ovaj astro fenomen najviše uticati:

Ovan

Dva puna Mjeseca će poput munje "pogoditi" vaš sektor životnih i statusnih ciljeva. To znači da možete da donosite odluke koje se odnose na vaš status veze (brak i razvod), kao i to gdje ćete nastaviti svoju karijeru. Vaš vladar u trenucima punog Meseca će uticati na ono što se događa.

Dakle, 22. jun bit će u znaku Bika, a događaji će biti vezani za pitanje finansija. I po drugi put, 24. jula, Mars u Blizancima spojit će se s Jupiterom, naznačujući putovanje ili trening koji će direktno uticati na vašu karijeru.

Za ovih pet znakova donosi nepovratne sudbinske promjene, slijedi im životni preokret

Rak

Pitanja vašeg ličnog života zabrinjavat će vas cijelo ljeto, jer će u sektoru vašeg partnera biti čak dva puna Mjeseca. Moguće je da prvo odaberete jednu osobu, a onda se nešto promijeni pa se predomislite.

Štaviše, u vreme punog Mjeseca u vašoj karti će se formirati i aspekt Velikog krsta, što znači da će odluka biti vezana za vaše mjesto stanovanja i status. Nekima će dvostruki pun Mesec donijeti razvod ili velike promjene u ljubavi.

Za ovih pet znakova donosi nepovratne sudbinske promjene, slijedi im životni preokret

Vaga

Pun Mesec se pojavljuje u vašoj karti u aspektu Velikog krsta prema vašem Suncu, što ukazuje na teške događaje u porodici. Možete da promijenite mjesto stanovanja ili će doći do velikog preuređivanja unutar zidova vašeg doma.

Situacija također može da se odnosi na vašu svrhu u životu, kao da potpuno preispitujete smjer svoje sudbine. Na primjer, odlučite da se vratite na sadašnji posao i odlučite da živite od novca koji dobijete od iznajmljivanja stana. Također je vjerovatno da će se nešto važno dogoditi vašim roditeljima.

Za ovih pet znakova donosi nepovratne sudbinske promjene, slijedi im životni preokret

Jarac

U trenucima punog Mjeseca formiraće se Veliki krst s vašim znakom, što govori o sudbonosnim odlukama s vaše strane.

Najvjerovatnije ćete odlučiti nešto vezano za odnose i mesto stanovanja, jer će čvor budućnosti u ovom trenutku biti u sektoru porodice i nekretnina. Također je vjerovatno da će vam u ovom trenutku biti važno da dobijete neku vrstu dokumenta (pasoš, potvrdu).

Za ovih pet znakova donosi nepovratne sudbinske promjene, slijedi im životni preokret

Ribe

U trenucima punog Mjeseca njegov dispozitor Saturn bit će u vašem znaku, što znači da ćete osjetiti svu važnost i karmičnost događaja. Vjerovatno najvažnije stvari će se dogoditi u vašem okruženju, od otpuštanja cijelog tima do donošenja odluke u vezi. Na primjer, vaš prijatelj može da vam prizna svoja osjećanja, što će na kraju značajno promijeniti vaše planove za budućnost. Vjerovatno na ove datume možete saznati za trudnoću, jer se pun Mjesec pojavljuje na osi djece i ljubavi.