Predstavljamo vam 3 najbolja načina za izbjeljivanje veša bez korišćenja hemije.

Soda bikarbona takođe djeluje kao izbjeljivač

Soda bikarbona je hemijski vrlo slična prašku za pranje veša pa se zato može koristiti na sličan način.

Soda je prirodni ublaživač neugodnih mirisa, tako da vaša odjeća ne samo da će biti svjetlija, nego će i oni imati vrlo svježi miris. Ona je takođe i blag antiseptik, pa će vaša odjeća ali i veš mašina će biti zaštićena od bakterija.

Dodajte alkoholno sirće u mašinu tokom pranja

Sirće bi vam trebalo biti najbolji prijatelj što se tiče vaše odjeće. Od izbjeljivanja odjeće i uklanjanja mrlja i neželjenih mirisa, sirće može stvarno učiniti mnogo toga kad je odjeća u pitanju. Za izbjeljivanje bijele odjeće, napravite mešavinu od 1/4 šoljice soka od limuna sa 1/2 šoljice destilovanog bijelog sirćeta. Ova mješavina je idealna alternativa za izbjeljivač.

Natopite odjeću u limunovom soku

Sok od limuna izvrstan je izbjeljivač koji bijeloj odjeći daje novi sjaj, a tako ujedno i nema rizika od preteranog izbeljivanja, kao što to slučaj kod sredstva za izbjeljivanje. Umiješajte pola šoljice limunovog soka u oko 3,5 litre vruće vode, prenosi Krstarica.

Kada se pomiješa, dobro promiješajte i ostavite da odjeća u njoj stoji jedan sat ili preko noći. Kada izvadite odjeću iz mešavine, ostatak mješavine sipajte u mašinu i operite odjeću kao i inače.