Za osam minuta su na trpezi.

Riječ je o zdravoj verziji pogačica koje možete jesti bez brige o debljanju.

Sastojci:

190 gr bademovog brašna

jedna kašičica praška za pecivo

so

340 gr mozzarella sira

60 gr krem sira

dva jaja za tijesto i jedno jaje za premazivanje

Priprema:
1. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte so.
2. U drugoj posudi pomiješajte narendanu mozzarellu i krem sir, pa otopite na pari (stavite iznad kipuće vode, sir se brzo topi).
3. Otopljenom siru dodajte dva jaja i promiješajte. Na kraju dodajte smjesu u brašno i mijesite rukama.
4. Potom ruke navlažite uljem, pa odvojite i oblikujte male loptice koje ćete rukama formirati u oblik pogačice.
5. Premažite jajetom i složite u pleh obložen papirom za pečenje, prenosi N1.
6. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 °C osam minuta. Poslužite uz prilog po izboru.
7. Prijatno