Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Širokača Armin Đono obratio se Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo s ciljem da se u postojeći red vožnje u nedjeljnoj shemi saobraćanja na liniji Latinska ćuprija - Komatin doda i polazak u 22 sata sa terminala Latinska ćuprija.

- U razgovoru sa mještanima MZ Širokača koji redovno koriste ovu liniju sugerisano mi je da se, zbog činjenice da mnogi rade duže od 20.30 kada je nedjeljom posljednji kombi za naše naselje, te zbog toga su izloženi dodatnim troškovima jer moraju naći alternativni prijevoz, najčešće taksi vozila, obratio sam se Ministarstvu saobraćaja i prevozniku Centrotrans da nam se u postojeći red vožnje doda još jedan polazak.

Do današnjeg dana to se još nije desilo. Naši sugrađani imaju dvije opcije - ili da sve što zarade te nedjelje daju za taksi ili da idu pješice. Ipak živimo u Starom Gradu, ali nedjeljom nam je sve tako blizu, a tako daleko - kaže Armin Đono.

Dodaje i kako su jako zadovoljni održavanjem ove linije od kompanije Centrotrans radnim danima, te da se nada da će se i ovaj problem riješiti na obostrano zadovoljstvo.

- Razgovarao sam sa ljudima u kompaniji Centrotrans i oni su pristali na modifikaciju reda vožnje, s tim da modifikaciju treba da odobri Ministarstvo saobraćaja, a evo već duži period nemamo odgovora na naš upit kada će se dodati ovaj polazak u nedjeljnu shemu - kaže Đono.