Član Centralne izborne komisije BiH, Vanja Bjelica - Prutina, koja se dovodi u vezu sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), kritikovala je upotrebu zastave Republike Bosne i Hercegovine u spotu Snage naroda, što je izazvalo oštru reakciju Rame Isaka, predstavnika te stranke.

-Ne postoji novac i ne postoji kazna koju mi možete izreći, a koja će me natjerati da se odreknem zastave s ljiljanima. Zastava Republike Bosne i Hercegovine za mene nema cijenu. Ako treba da plaćam kazne, plaćat ću, ali zastave s ljiljanima odreći se neću - izjavio je Isak.

Zastava RBiH nema cijenu, neću je se određu: Ramo Isak oštro reagovao na kritike

Isak je istaknuo važnost zastave s ljiljanima za Bosnu i Hercegovinu, podsjećajući da je pod tom zastavom zemlja primljena u Ujedinjene nacije (UN) 22. maja 1992. godine.

-To je zastava pod kojom smo sačuvali teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. To je zastava pod kojom smo, braneći se, izgubili naše najmilije. Boga mi, nećete - rekao je Isak, naglašavajući svoju nepokolebljivu posvećenost simbolu koji predstavlja ključne trenutke u historiji zemlje.