Nezavisni zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, Armin Hodžić primio je u srijedu ambasadoricu Bosne i Hercegovine Elmu Kovačević Bajtal.

U dužem i otvorenom razgovoru posebice je istaknuta važnost bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U tom konteksu treba istaknuti činjenicu da je bošnjačka nacionalna manjina druga po brojnosti u Republici Hrvatskoj a hrvatski narod jedan od tri ravnopravna i konstitutivna u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Kovačević Bajtal upoznala je zastupnika Hodžića o aktivnostima u Bosni i Hercegovini na njenom putu u evropske integracije naglasivši podršku Republike Hrvatske u tom procesu.

Zastupnik Hodžić, govoreći o svojim aktivnostima, podršku tom procesu kao i daljem razvoju međudržavnih odnosa, podupirat će kroz poticanje među parlamentarne suradnje, saopćeno je iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

Zastupnik Hodžić informirao je ambasadoricu o budućim aktivnostima vezanim za komemoriranje žrtava genocida u Srebrenici u Hrvatskom saboru te su usaglasili zajedničke poticaje na održavanju brojnih kulturnih manifestacija u Republici Hrvatskoj kao značajnoj sponi odnosa između dvije države.

(FENA)