Dok je sređivala biljke u svojoj bašti, Luiz Faset (58) iz Česterfilda je ujela opasna buba.

Ona je primijetila malu ogrebotinu na desnom stopalu. Nije tome pridavala važnost, ali potom je počeo horor. Noga joj je naglo otekla i počeli su neizdrživi bolovi. Muž ju je odmah odveo u bolnicu gdje je hitno operisana, a Luizi se uopšte ne sjeća tri dana koje je provela na intenzivnoj nezi, piše Mirror.

Nakon serije testova, ljekari su utvrdili da ima rijetku infekciju pod nazivom "necrotising fasciitis", poznatiju kao "bolest ili buba koja jede meso".

- Moj suprug Mark je radio u bašti, i ona je bila puna raznih ostataka kamena i grana. Budući da sam bila u papučama, vjerovatno sam tu slučajno ogrebala nogu. Poslije nekoliko sati je stopalo počelo da otiče, nisam se osjećala dobro i više nisam mogla da se oslonim na desnu nogu. Otišla sam kod ljekara i on je pretpostavio da se radi o celulitisu, potencijalno opasnoj infekciji i prepisao mi je antibiotike.

Međutim, narednog jutra sam vidjela da mi je tkivo oko članka na nozi ljubičasto i uplašila sam se da se ne radi o sepsi. Mark me je odvezao u bolnicu, i dok smo čekali rezultate testova krvi, prišla mi je medicinska sestra i rekla da moji simptomi liče na bubu koja jede meso. Uveli su me u malu prostoriju i crvenilo na mojoj nozi se mijenjalo bukvalno u sekundi. Šokirani doktori su mi rekli da bih mogla da umrem ili izgubim nogu - priča Luiz.

Bilo je potrebno čak šest operacija da bi se uklonilo inficirano tkivo i da bi se stabilizovalo Luizino zdravstveno stanje. Ljekari su morali da joj presade kožu sa butina. Poslije tri sedmice u bolnici, Luiz je puštena kući i trenutno je na terapijama i uči da ponovo hoda.

Zbog ogrebotine na nozi umalo umrla: Operisali je 6 puta i otkrili strašnu dijagnozu

- Rekli su mi da sam izliječena, plakala sam od sreće, drago mi je da sam živa. Moram da nosim steznik koji mi fiksira članak. Moram da perem stopalo... ne mogu ni da ga pogledam, imam utisak kao da to nije moja noga, kao da je to stopalo nekog čudovišta - zaključila je Luiz.