Iz nanine kuhinje nam stiže recept koji je idealan za cijelu porodicu.

Sastojci:

250 gr mlijeka

15 gr kvasca

1 jaje

3 kašike ulja

korica limuna

400-450 gr brašna

200 gr maka

100 gr hurmi

100 gr mljevenih oraha

50 gr suhog grožđa

malo mlijeka

šećer po želji


Priprema

U mlijeko rastopiti kvasac i dodati malo šećera da se aktivira kvasac, dodati jaje, ulje, koricu limuna, malo soli, brašno i zamijesiti tijesto glatko, prenosi Novosti Magazin.

Odmoriti ga pola sata, pa ga premijesiti u loptu. Ostaviti da odmori 10 minuta pa razvući u veći prvaougaonik.

U mak sipati malo mlijeka i seckanu hurmu, pa izmiješati. U orahe dodati suho grožeđe. Po želji mozete dodati šećer. Pola premazati makom, a drugu polovinu orasima. Uviti krajeve i spojiti u sredini.

Staviti u podmazan pleh da odmori 15 minuta, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta. Pokriti krpom da omekne. Sjeći prohlađeno. Uživajte!