Iz nanine kuhinje nam stiže recept koji je idealan za cijelu porodicu.
Sastojci:
250 gr mlijeka
15 gr kvasca
1 jaje
3 kašike ulja
korica limuna
400-450 gr brašna
200 gr maka
100 gr hurmi
100 gr mljevenih oraha
50 gr suhog grožđa
malo mlijeka
šećer po želji
Priprema
U mlijeko rastopiti kvasac i dodati malo šećera da se aktivira kvasac, dodati jaje, ulje, koricu limuna, malo soli, brašno i zamijesiti tijesto glatko, prenosi Novosti Magazin.
Odmoriti ga pola sata, pa ga premijesiti u loptu. Ostaviti da odmori 10 minuta pa razvući u veći prvaougaonik.
U mak sipati malo mlijeka i seckanu hurmu, pa izmiješati. U orahe dodati suho grožeđe. Po želji mozete dodati šećer. Pola premazati makom, a drugu polovinu orasima. Uviti krajeve i spojiti u sredini.
Staviti u podmazan pleh da odmori 15 minuta, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta. Pokriti krpom da omekne. Sjeći prohlađeno. Uživajte!