Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gdje mu je mjesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, rekao je danas predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Zelenski je ovo rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom Telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švicarskoj, prenio je Ukrinform.

-Danas Putin mora biti postavljen na svoje mjesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom - rekao je Zelenski.

On je rekao da će Putin, ako osjeti da ima moć, nastaviti da napreduje.

- Nije slučajnost da njegove rakete prelaze preko prostora država članica NATO-a. Ima slučajeva u Poljskoj, ima slučajeva u Rumuniji, Rusija ulazi i u tuđe teritorijalne vode, narušava strani vazdušni prostor. Sve je to zabilježeno - tvrdi Zelenski, prenosi Tanjug.

Zelenski kaže i da Rusija koristi 3.200-3.500 raketa mjesečno "isključivo protiv civilnog stanovništva i civilne infrastrukture", "kako bi se ljudi plašili i bježali iz gradova, kako bi Rusija mogla da okupira ova sela i gradove - prenosi ukrajinska agencija.