Krastavci su jedan od najpopularnijih i najzdravijih sastojaka u našim salatama, sendvičima i raznim jelima.
Ipak, mnogi od nas su se suočili s neugodnim iznenađenjem - krastavci ponekad mogu biti gorki, što može pokvariti cijeli obrok.
Šta ako vam kažemo da postoji tajna kako da izbjegnete taj gorki okus?
Jedna žena je otkrila dva ključna pravila koja osiguravaju da krastavci budu sočni i savršeno blagi.

U nastavku pročitajte kako primijeniti ove trikove i uživati u krastavcima kakve ste oduvijek željeli - bez gorčine i s punim okusom.

Alkaloid se inače nalazi u stablu i listu, ne nalazi se u plodu. U plod ulazi samo kada je biljka pod stresom, a šta izaziva stres kod krastavaca?

Zapravo, stres kod krastavaca izaziva svaka nagla promjena vremena i tada alkaloid iz lista i stabla ulazi u plod.

Da biste riješili taj problem, prvo posadite suncokret uvijek uz krastavac na početku i kraju mreže zato što izvlači gorku materiju iz ploda.

Drugo, skinite kapice krastavca, trljajte pet minuta da se oslobodi pjenica i isperite gorčinu, kao što je prikazano u snimku.