- Aktuelna gradonačelnica Benjamina Karić, koja će po svemu sudeći biti kandidatkinja SDP-a i Trojke za načelnicu Općine Novo Sarajevo, mogla bi biti u svjesnom kršenju izbornih propisa organizovanjem izleta za penzionere iz Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo. Istini za volju, izlet je vjerovatno plaćen novcem gradjana, odnosno budzetom grada Sarajeva. Na ovim izletima dijeljeni su i pokloni s potpisom gradonačelnice, što jasno predstavlja zloupotrebu resursa za političku promociju i vođenje vjerovatno preuranjene predizborne kampanje, ukoliko se pokaže da je isti plaćen javnim sredstvima.

Ovaj potez je očigledan pokušaj pridobijanja povjerenja, a u oktobru i glasova, svjesno koristeći novac gradjana. Sredstva Grada Sarajeva trebaju biti usmjerena na poboljšanje kvaliteta života građana, a ne na političku promociju pojedinaca nekoliko mjeseci prije Lokalnih izbora 2024.

Osim što je ovo perfidan način i zloupotreba, tužno je što Benjamina Karić koristi najosjetljiviju kategoriju stanovništva-penzionere želeći vlastitu promociju i glasove na Lokalnim izborima koji su pred nama.

Smatramo da je ovaj potez više nego sramotan i vjerujemo da će nadležni organi kao i nevladine organizacije koje brinu o transparentnosti izbornih procesa reagovati na pravi način ukoliko se ustanovi da je Benjamina Karić, potencijalna kandidatkinja za načelnicu općine Novo Sarajevo, zapravo budžetskim novcem radila samopromociju pred nastupajuće izbore. Mnogi stanovnici Sarajeva, shvatili su ovo kao klasičnu predizbornu kampanju i korištenje u tu svrhu nedužnih penzionera, piše u saopćenju KO Žene SDA Sarajevo.