Tri vuka u zoološkom vrtu izvan Pariza napala su 37-godišnju ženu, ostavljajući je u borbi za život, rekao je izvor upoznat s slučajem i lokalni tužioci.

Žena je ugrizena "u vrat, nogu i leđa" u zoološkom vrtu Thoiry, oko 40 km zapadno od francuske prijestolnice, rekao je izvor za Agenciju France-Presse.

Maryvonne Caillibotte, glavna tužiteljica u Versaillesu, rekla je da je život žene u opasnosti.

Vjeruje se da je žena izašla sama na trčanje nakon što je noć provela sa svojom obitelji u lodgeu u safari stilu u zoološkom vrtu.

Lodgeovi u zoni vukova obećavaju "tišinu, odmor i isključenje", prema oglasima zoološkog vrta. Oni nude "jedinstveno, vrlo intimno iskustvo s arktičkim vukovima koje ćete moći vidjeti iz dnevnog boravka".

Žena je "završila u safari zoni, koja je navodno ograničena na automobile. Tamo su je napala tri vuka", rekla je Caillibotte.

Dodala je da nije jasno "je li napravila grešku ili staza nije jasno označena".

Prvi odgovorioci su stigli "vrlo brzo" na mjesto događaja, vukovi su "odmaknuti, a zatim vraćeni na svoje područje", rekla je Caillibotte.

Izvor je rekao da je žena morala proći kroz "sigurnosne sisteme, rov i električnu ogradu navodno namijenjenu za zadržavanje životinja".

Policija istražuje incident, piše Guardian.

Zoološki vrt Thoiry osnovan je 1968. godine od strane Paula de la Panousea, vlasnika lokalnog dvorca koji je u vlasništvu njegove obitelji od 16. stoljeća. On je regionalnom listu L'Independant u aprilu rekao kako je početno punjenje zoološkog vrta obavio s brodom natovarenim s 120 životinja dovezenih iz Kenije.

De la Panouse je prodao zoološki vrt grupi investitora 2018. godine.