Američka zvijezda Cameron Diaz povukla se iz svijeta glume 2014. Nedavno je gostovala u BBC-jevom podcastu ‘Rule Breakers‘ u kojem je progovorila o životu nakon što je napustila Hollywood. Diaz je priznala kako osjeća da je napravila pravi potez, iako je od tada odbila filmske ponude vrijedne blizu 100 miliona dolara.

- Upala sam u holivudsku zamku i postala žrtva svih eksploatacija kojima su žene izložene. Vjerovala sam u sve te pogrešne stvari i dopustila da me tretiraju kao objekat, apsolutno. Teško je ne gledati sebe iz tog ugla, ne uspoređivati se s drugima i ne osuđivati svoj izgled - rekla je pa dodala:

- Ne moram više brinuti o tome kako izgledam. Izgled mi je doslovno zadnja stvar na pameti, preko dana mi ne pada na pamet. Živim kao zvijer, ne perem se. Imam milion kozmetičkih proizvoda i svi skupljaju prašinu na policama. Možda dva puta mjesečno uzmem neku kremu, namažem se i mislim – dobro, valjda je ovo dovoljno, hoće li djelovati ako se namažem samo jednom? Jednostavno, trenutno nisam u situaciji da trošim bilo kakvu energiju na izgled.

Inače, Diaz je od 2015. u braku s muzičarem Benjijem Maddenom (42) iz benda ‘Good Charlotte‘. Bivša glumica iznenadila je javnost kada je u januaru 2020. godine objavila vijest o rođenju kćerke Raddix, budući da je ranije rekla da ne razmišlja o majčinstvu. U aprilu ove godine Cameron dobili su drugo dijete, sina Cardinala, piše Stil.

Raddix je rođena kad je Diaz imala 48 godina.

Iako Cameron izbjegava javne nastupe, aktivna je na Instagramu, a napisala je i knjigu ‘Knjiga o tijelu: Zakon gladi, znanost snage i drugi načini da zavolite svoje nevjerovatno tijelo‘.