Srbija je za vikend pobijedila Švedsku 3:0 u Stockholmu u drugoj pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija poveli su u 18. minuti pogotkom Sergeja Milinkovića-Savića na asistenciju Andrije Živkovića.

Drugi pogodak za goste zabio je Aleksandar Mitrović u 60. minuti nakon asistencije Filipa Mladenovića, a na 3:0 je povisio kapiten Dušan Tadić deset minuta kasnije poslije asistencije Filipa Kostića.
Poseban transparent

Ipak, utakmica u Stockholmu bila je u drugom planu jer se tog dana od reprezentacije službeno oprostio Zlatan Ibrahimović, najbolji švedski nogometaš svih vremena koji je prošlog ljeta okončao igračku karijeru.

Dok su Srbijanci zabijali golove domaći navijači, kojih se okupilo 45 hiljada, skandirali su Zlatanu, a preko tribine razvukli su transparent s natpisom "Hvala ti za sve". Kada je legendarni nogometaš bosansko-hrvatskih korijena stupio na teren vidjelo se da je ganut:

"Vidim da vam nedostajem, čak i na terenu, i vi meni nedostajete…" Zlatan je održao dvominutni govor, kojeg je zaključio na sebi svojstven, samopouzdan način: "Kada sam prije 25 godina rekao da ću biti najbolji ikada, ljudi su se smijali. Sada nakon 25 godina mogu stajati ovdje i reći da jesam najbolji ikada."