Posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na Euro, Italija će u Empoliju snage odmjeriti sa našom reprezentacijom

Domaća ekipa nije puno pokazala u prethodnoj utakmici protiv Turske i čini se da će imati problema u grupi B, u kojoj još igraju Albanija, Španjolska i Hrvatska. No, s Talijanima se nikad ne zna, jer uvijek igraju svoj najbolji nogomet kad je najvažnije.

Aktualni prvak Evrope pokušat će podići svoju formu , a najviše se u napadu očekuje od Gianluce Scamacce. Iza njega je odlična sezona u dresu Atalante pa je za očekivati da će biti središnja figura svoje reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

S druge strane, naša reprezentacija nije bila ni blizu plasmanu na Evropsko prvenstvo. U seriji je od čak 5 uzastopnih poraza, a posebno boli onaj od Luksemburga rezultatom 4:1, što dovoljno govori kakvo je trenutno stanje.

Sergej Barbarez će, zaista, imati mnogo posla, a ova prijateljska utakmica će mu pomoći detektirati najveće slabosti, ali i dobre strane tima. Edin Džeko s 38 godina i dalje je bitna figura u ekipi, ali sada je tu i Ermedin Demirović koji ima dobru sezonu u Augzburgu, i bit će bitna opcija u budućnosti.

Benjamin Tahirović i Denis Huseinbašić dva su, pak, igrača koji imaju potencijala u sredini terena. Na golu se očekuje nastup Nikole Vasilja, pred kojim je će na stadionu Carlo Castellani biti mnogo posla.

Ovaj susret će biti od velike koristi za Zmajeve gdje ćemo vidjeti gdje se trenutno nalazimo i na čemu će selektor Barbarez posebno poraditi u narednom periodu.

(E.Habeš)