USLOVI KORIŠTENJA

Hayat d.o.o. nije odgovoran za kvalitet internet veze koju vam nudi vaš provajder a putem kojeg koristite uslugu GLEDAJ HAYAT i Hayat PLAY. Hayat se odriče od odgovornosti za eventualne štete ili nemogućnosti korištenja usluge.

Pretplatnik se obavezuje da će servis GLEDAJ HAYAT/Hayat PLAY koristiti poštujući autorska i druga srodna prava u pogledu sadržaja koji se servisom prenosi. Pretplatnik se obavezuje da će servis GLEDAJ HAYAT/Hayat PLAY koristiti za svoje privatne potrebe te istu neće, ni na koji način učiniti dostupnom javnosti u smislu važećih propisa o autorskim i srodnim pravima, a posebno garantuje da uslugu neće koristiti u zajedničkim ili javnim prostorijama bilo koje vrste, te da neće vršiti daljnu redistribuciju signala trećim licima, bilo da je u pitanju snimljeni ili sadržaj uživo.

GLEDAJ Hayat/Hayat PLAY
GLEDAJ HAYAT je multiscreen usluga, koja omogućava praćenje omiljenih TV kanala putem svih uređaja koji imaju pristup internetu. (tablet, mobilni, desktop/laptop). Ovaj servis nije moguće pratiti putem Smart ili neke druge vrste televizora.

Registracijom na uslugu GLEDAJ HAYAT, te plaćanjem pretplate, po jednoj pretplati, validni su jedni pristupni podaci. Ako se korisnik koji je platio pretplatu, nalazi na istoj IP adresi gdje i ostali potencijalni korisnici (npr. Uslugu platio jedan član porodice a tu su još tri člana porodice), onda i ostali potencijalni korisnici mogu pristupiti servisu sa korisničkim podacima baznog vlasnika, odnsono korisničkim podacima korisnika, koji je platio pretplatu. Ako se bazni vlasnik ne nalazi na istoj IP adresi na kojoj su i ostali potencijalni korisnici, usluga će biti validna samo baznom vlasniku.

Hayat PLAY je VOD (Video On Demand/Video na zahtjev) usluga, putem koje možete gledati propuštene epizode emisija i serija, koje su trenutno aktuelne i u ponudi servisa.

Nakon otvaranja vašeg naloga i plaćanja pretplate na servis GLEDAJ Hayat/Hayat PLAY, pretplatnik ima mogućnost da koristi navedene usluge na bezbroj uređaja u jednom trenutku (tablet, mobilni, desktop/laptop ili TV sa pristupom Internetu) na istoj lokaciji korištenja (istoj pristupnoj adresi). Korištenje usluge na više lokacija istovremeno zahtjeva dodatne naloge. Plaćanjem jedne usluge dobijate pristup servisu GLEDAJ Hayat, odnosno gledanju kanala iz ponude UŽIVO ali i servisu Hayat PLAY, odnsono videoteci. Usluge je moguće koristiti bilo gdje u svijetu samo sa vašim nalogom.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa servisima, molimo vas obratite se na mail hayatsat@hayat.ba
Ukoliko imate pitanja u vezi sa pretplatom, molimo vas obratite se na mail pretplata@hayat.ba ili na broj +387 33 492 942 (09-17h CET)