Za današnji iftar, preporučujemo pileći file punjen špinatom i sirom - obrok koji je ukusan, zdrav i savršen za ovu priliku.
Sastojci:

2 kašike ulja
1 kašika mješavine začina
Pola kašičice crvene paprike
2 čehna bijelog luka
Polovina kašičice bijelog luka u prahu
4 komada pilećih fileta
100 gr sira ricotte
100 gr mocarele
Četvrtina šolje parmezana
1 i po šolja nasjeckanog svježeg špinata
So i biber

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C i podmažite posudu za pečenje sa malo ulja.

U maloj posudi pomiješajte ulje, mješavinu začina, crvenu papriku, bijeli luk u prahu, so i biber, pa sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.

Pileće filete stavite na dasku za rezanje i pažljivo izrežite "džep" u najdeblji dio pilećih prsa, otprilike 5 cm širine, pazeći da ne presiječete meso.

Prelijte pripremljenu smjesu začina po pilećim filetima i dobro utrljajte sa svih strana. Stavite piletinu u frižider i ostavite da se marinira dok ne bude spremna za pečenje.

Dok se piletina marinira, pripremite fil. U posudi za miješanje spojite sireve, nasjeckani špinat i bijeli luk. Dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promiješajte.

Izvadite pileće filete iz frižidera i svaki napunite smjesom od sira i špinata. Po potrebi, učvrstite punjenje čačkalicama.

Stavite punjene pileće filete u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 25 minuta, okrenuvši ih na pola pečenja kako bi se ravnomjerno zapekli.

Nakon što su pečeni, izvadite čačkalice i poslužite toplo. Uživajte u ovom savršenom obroku za iftar. Prijatno!