Sastojci:

Dresing:

2 kašike maslinovog ulja

4 kašike limunovog soka

2 kašike vode

2 kašike svježe nasjeckanog peršuna

2 kašičice suhog bosiljka

2 čehna protisnutog bijelog luka

1 kašičica suhog origana

1 kašičica soli

biber po ukusu



Salata:

500 gr filea pilećih prsa

1 kašika maslinovog ulja

200 gr zelene salate

1 veći svježi krastavac

4 komada cherry paradajza

1 glavica luka

1 zreli avokado

60 gr očišćenih crnih maslina

2 kriške limuna

Izvrsna salata u procesu detoksikacije

Priprema:

Dresing:



1. Sjedinite sastojke

Pomiješajte sve navedene sastojke za dresing, izlijte polovicu u plitku posudu, a ostatak stavite u frižider.

2. Marinirajte piletinu

Dodajte piletinu u plitku posudu s marinadom i stavite u frižider na 30 minuta, a za to vrijeme pripremite salatu.

Salata_

3. Narežite povrće

Zelenu salatu operite, očistite i natrgajte ili narežite na manje komade, svježi krastavac narežite na kockice, a cherry paradajz na četvrtine. Luk nasjeckajte na tanke ploške, avokado prerežite po dužini, uklonite košpicu i kašikom izvadite meso, a zatim narežite na prutiće. Masline ostavite u komadu ili narežite na kolutove.

4. Ispecite piletinu

Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i ispecite piletinu, otprilike 4 minute sa svake strane. Izvadite na dasku, ostavite 5 minuta da se ohladi i narežite na prutiće.

5. Poslužite

Povrće rasporedite u veću posudu, poslažite narezanu piletinu, prelijte ohlađenom polovicom dresinga i servirajte uz kriške limuna. Po želji rasporedite u manje posude.

Prijatno