Savršeno je vrijeme da uživate u hladnom i osvježavajućem sladoledu. No, nije svaki sladoled zdrav pa zato dobro pazite kako ćete se osvježiti.
Mi predlažemo da isprobate domaći sladoled s jagodama.
Sastojci:
700 g jagoda
100 g šećera
250 g grčkog jogurta
260 g slatkog vrhnja

Postupak:
Operite jagode, izvadite stabljiku i narežite ih na kockice.
Stavite ih u veću zdjelu pa dodajte jogurt i šećer, dobro promiješajte i ostavite da odstoje oko dva sata.
Potom izgnječite jagode. Dodajte šlag i zasladite. Dobro promiješajte i prebacite pripravak sladoleda od jagoda u posudu s poklopcem i odnesite ga u zamrzivač.
Jednom kad stavite sladoled u zamrzivač, sjetite se, svakog sata na početku i otprilike svakih pola sata, kada se gotovo smrznuo, promiješajte lopaticom kako biste izbjegli kristale.
Ako ga ostavite u zamrzivaču nekoliko sati, izvadite ga deset minuta prije posluživanja da postane svježiji.