Nije stvoren samo da dominira stolom - nego i da se pamti po izuzetnom okusu. Jednako je važan izbor peciva, sireva ali i začina, a u nastavku saznajte kako pripremiti kanapee sa krem sirom i srijemušom.

Sastojci

100 g krem sira
200 g svježeg sira
30 g svježeg srijemuša
100 g šeri paradajza
60 g crnih maslina
kopar svježi, bosiljak, list peršuna
1 kašikica
½ kašikice bijelog bibera
2 kašike maslinovog ulja
100 g tosta Klas
100 g hrono hljeba
100 g kukuruznog hljeba

Kanapei sa sirom: Savršeno ukusni mali zalogaji za svaku priliku

Priprema

U posudu staviti krem sir, svježi sir, maslinovo ulje, posoliti i dodati biber. Zatim dodati srijemuš sitno nasjeckan, te staviti u posudu. Nasjeckati peršun svježi i kopar. Lagano izmiješati sastojke. Pripremljenu masu staviti u dresir kesu. Tost oblikovati po želji. Na pripremljeni kukuruzni, heljdin hljeb i tost servirati pripremljenu masu od sira i srijemuša.

Dekorisati sa šajbama paradajza, crnim maslinama i svježim začinskim biljem.