U novom danu i novom izazovu takmičari "Superchefa by Tefal" igrali su timski, ali i individualno.

Osim što su morali spremiti pet jela od morskih plodova kao tim, svako od takmičara je morao spremiti hurmašice i karamel sos.

Jasmina, Adna, Adin Mehmed i Tarik sami su odlučili na koji način će spremiti desert, a kao tim su morali spremiti delicije od morskih plodova.

Jasmini je ispod zvona došla hobotnica, Mehmed je dobio dagnje a Tarik lignje.

Adin i Adna su u ovom timu bili od velike pomoći.

Tarik je bio vođa tima. Takmičari su se dogovorili da će praviti karpačo od hobotnice, pastu od morskih plodova, rižoto s dagnjama, pohovane dagnje u sosu od soje i limuna i punjene lignje s povrćem i rižom.

Jasmina nikad nije pravila hurmašice u svom kulinarskom životu. Probala ih jeste, ali pravila nije nikad. Hobotnica ima u Libiji, ali ni nju nikada nije pravila. Najsretnija bi bila kada bi u ovom kulinarskom takmičenju bila arapska kuhinja.

Jesu li se kandidati snašli s morskim plodovima bolje nego s bosanskom kuhinjom, otkrivamo sutra u novoj epizodi "Superchefa by Tefal".

(T. Zerdo)