U tradiciji okusa danas pripremamo simpatične korpice punjene domaćim pekmezom od jabuka.

Osim što lijepo izgledaju, osvajaju svako nepce svojim okusom, a posebno će se svidjeti ljubiteljima jabuke i cimeta.

Prave se vrlo jednostavno, a vaši ukućani bit će oduševljeni.


Kombinacija jabuke, cimeta i bijele čokolade koja osvaja: Probajte novi recept iz 'Tradicije okusa'

Korpice od keksa punjene domaćim džemom pripremite ovako:

Sastojci:

200gr mljevenih štrudli jabuka i cimet "Lasta"
100gr mljevenih badema
250gr bijele čokolade za kuhanje
100ml vrhnja za šlag
100gr džema od jabuka

Priprema:

Sameljite štrudle, pomješajte ih sa mljevenim bademima. U zagrijano mliječno vrhnje za šlag dodajte bijelu čokoladu za kuhanje, kada se istopi dodati u keks i bademe, s tim što je potrebno odvojiti manju količinu za preliv korpica.

Smjesu oblikovati u kuglice i uvaljati u kokos, izdubiti i kada se ohlade dodati džem i preliti sa ostatkom bijele čokolade u vrhnju.

Možete korpice praviti i u silikonskim kalupima obloženim kokosovim brašnom, ali ih je potrebno duže hladiti kako bi se mogli izvaditi i puniti.