Na Instagram profilu @senadinakuhinja pronašli smo recept za slasni San Sebastian cheesecake.
U nekim sarajevskim slastičarnama za ovaj užitak morat ćete izdvojiti i do 9 KM, a ovo je prilika da ga sami spremite i uživate danima u njegovom okusu.
Potrebno sastojci:
500gr mascarpone sira
200gr sira
150gr kristal šećera
400ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
4 jaja
20gr brašna
Za preliv po želji:
nutella (sa malo slatkog vrhnja)
pistacija namaz
Priprema:
U veliku posudu dodati sireve, šećer i umutiti da se sirevi fino spoje. Dodati jaja dobro umutiti špatulom, zatim dodati 400 ml slatkog vrhnja i 20gr brašna. Sve lijepo umutiti kako bi se dobila fina tečna smjesa. Mutiti sve ručnom mutilicom.

Smjesu izliti u kalup promjera 20 cm. Peći u zagrijanoj rerni na 240° oko 45 minuta. Kada kolač bude gotov i dalje će biti tečne teksture pa je potrebno da se dobro ohladi najbolje preko noći.