I ovog 20. dana ramazana gosti smo u vašim domovima u prediftarsko vrijeme. Naši vrijedni Miran, Enis i Safet donose mirise i okuse tradicionalnih bosanskih jela.

Miris tradicionalnih jela u 'Ramazanskoj sofri': Nekad se živjelo kvalitetnije

''Danas ćemo pripremati hljeb, hadžijski ćevap, jalan dolmu – specifično hercegovačko jelo i samo se dolje pravi... Ono što je specifično jeste koliko se kod nas raličitih narmirnica koristi koje rastu tek onako oko nas'', rekao je Miran.

I ovaj put, našoj ekipi u studio se pridružila Sabiha iz Blagaja. Tokom pripreme jela, dijelila je svoje tajne iz kuhinje.

Miris tradicionalnih jela u 'Ramazanskoj sofri': Nekad se živjelo kvalitetnije

''I ja sam učila od najboljih. Imala sam dobre učitelje. Sve fino pokupiš, kombinuješ i izađe jedan lijepi mix'', savjetovala je Sabiha mladog Enisa.

Miris tradicionalnih jela u 'Ramazanskoj sofri': Nekad se živjelo kvalitetnije

Nakon toga, Sabiha se prisjetila kako je ranije sve izgledalo:

''Prije je mlada djevojka morala pitu znati napraviti. To je odražavalo i brakove. Živjelo se kvalitetnije. Sad ljudi sve imaju, ali nije to to. Ljubav ide kroz želudac'', govori Sabiha.