Pred sam početak iftara u 'Ramazanskoj sofri' podsjećamo vas na bogatstvo tradicije, na jela i pića koja su naši preci s ljubavlju pripremali za stolovima u ovom posebnom mjesecu.

Enesa i Enisa stigle su iz Bihaća u našu kuhinju i donijele okuse i mirise krajiških specijaliteta. Inače, naše gošće su članice Udruženja žena 'Hanume sa Une' koje baštini tradiciju kulinarstva tih krajeva i krajiška jela promovišu u domovini i van nje.

Mirisi i okusi krajiških specijaliteta u našoj kuhinji: Jeste li čuli za omač?

Neki od specijaliteta koje su spremali su omač, koji se sastoji od rezanaca ili kora za pitu kuhanim u mlijeku, kompot od suhog voća, burek…

‘’ Omač je jedan od prvih krajiških proizvoda koji su dobili oznaku za tradicionalni izgled hrane'', kaže naša gošća.

Mirisi i okusi krajiških specijaliteta u našoj kuhinji: Jeste li čuli za omač?

U duhu tradicije spremali su i naši chefovi Miran i Safet uz pomoć njihovog mladog kolege Enisa.