Sastojci:

340 gr tjestenine

1 prstohvatsoli za kuhanje tjestenine

150 gr tvrdog sira po želji

100 gr naribanog parmezana

½ kašičice mljevenog bibera

1 kašika putera

150 ml tekućine u kojoj se kuhala tjestenina

Najjednostavnija tjestenina: Brz, a vrlo ukusan recept

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu

Stavite kuhati vodu koju ste dobro posolili. Kada voda zakuha, dodajte tjesteninu. U posebnoj posudi sjedinite sireve i biber. Netom prije nego što je tjestenina do kraja skuhana, prebacite je u zdjelu sa sirom i biberom te dio vode (150 ml) od kuhanja sačuvajte i ubacite u zdjelu s tjesteninom, sirom i biberom.

2. Pomiješajte sve

Dobro promiješajte da prekrijete svu tjesteninu dodajući kašičicu ili dvije putera i još malo vode od kuhanja ako je potrebno razblažiti umak. Umak bi trebao biti kremast, ne vodenast.

3. Poslužite

Svaku porciju posipajte s još sira i bibera. Poslužite odmah.

Prijatno