Sastojci:
340 gr tjestenine
1 prstohvatsoli za kuhanje tjestenine
150 gr tvrdog sira po želji
100 gr naribanog parmezana
½ kašičice mljevenog bibera
1 kašika putera
150 ml tekućine u kojoj se kuhala tjestenina

Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu
Stavite kuhati vodu koju ste dobro posolili. Kada voda zakuha, dodajte tjesteninu. U posebnoj posudi sjedinite sireve i biber. Netom prije nego što je tjestenina do kraja skuhana, prebacite je u zdjelu sa sirom i biberom te dio vode (150 ml) od kuhanja sačuvajte i ubacite u zdjelu s tjesteninom, sirom i biberom.
2. Pomiješajte sve
Dobro promiješajte da prekrijete svu tjesteninu dodajući kašičicu ili dvije putera i još malo vode od kuhanja ako je potrebno razblažiti umak. Umak bi trebao biti kremast, ne vodenast.
3. Poslužite
Svaku porciju posipajte s još sira i bibera. Poslužite odmah.
Prijatno