Sastojci:
4 kašike kukuruza
4 kašike kiselih krastavaca, sitno sjeckanih
500 gr konzerviranih komada tune u salamuri
2 kašike svježeg peršuna, nasjeckanog
1 kašika senfa
1½ kašičice majoneze
200 gr grčkog jogurta
sok pola limuna
so, po ukusu
biber, po ukusu
4 tortilje
4 lista salate po izboru
Priprema:
1. Pripremite fil
U većoj posudi sjedinite kukuruz, sitno sjeckane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršun, senf, majonezu, grčki jogurt, sok od limuna, so i biber po ukusu.
2. Nafilujte tortilju
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, smanjite vatru i dodajte tortilju. Zgrijte je 30 sekundi sa svake strane. Prebacite tortilju na tanjir i u sredinu stavite list salate te dvije žlice fila.
3. Zamotajte tortilju
Preklopite rubove pa usko zamotajte tortilju kako fil ne bi curio.
4. Poslužite
Svaku blago dijagonalno prerežite i poslužite.
Prijatno