Sastojci:

4 kašike kukuruza

4 kašike kiselih krastavaca, sitno sjeckanih

500 gr konzerviranih komada tune u salamuri

2 kašike svježeg peršuna, nasjeckanog

1 kašika senfa

1½ kašičice majoneze

200 gr grčkog jogurta

sok pola limuna

so, po ukusu

biber, po ukusu

4 tortilje

4 lista salate po izboru

Priprema:

1. Pripremite fil
U većoj posudi sjedinite kukuruz, sitno sjeckane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršun, senf, majonezu, grčki jogurt, sok od limuna, so i biber po ukusu.

2. Nafilujte tortilju
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, smanjite vatru i dodajte tortilju. Zgrijte je 30 sekundi sa svake strane. Prebacite tortilju na tanjir i u sredinu stavite list salate te dvije žlice fila.

3. Zamotajte tortilju
Preklopite rubove pa usko zamotajte tortilju kako fil ne bi curio.

4. Poslužite
Svaku blago dijagonalno prerežite i poslužite.

Prijatno