Zebra kolač pravi se veoma lako, a on osvaja ukusom. Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše voljeti djeca.

Ukoliko želite da zasladite poslije iftara, ovaj recept je odličan za vas.

Potrebno je:

-jaja

-240 g šećera

-200 g otopljenog maslaca

-200 ml slatke pavlake

-1/2 kašičice sode bikarbone

-270 g brašna

-2 kašike kakao praha.

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite pjenasto jaja sa šećerom. Onda dodajte prosijano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter i slatku pavlaku.

Umutite sve pa podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Jednom dijelu dodajte dvije kašike brašna, a drugom dvije kašike kakao praha i miješajte.

U pleh obložen pek papirom sipajte po malo od obje smjese, kašiku po kašiku, u centar pleha, ali nemojte da miješate. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.