Zašto ne? Vrlo izdašna slastica, koja može zamijeniti i cijeli obrok.

Sastojci

600 g svježeg kravljeg sira
200 g sira mascarponea
1 Vanilin šećer
4 žumanca
2 kašičice šećera u prahu
6-8 listova lazanja
100 g mljevenog keksa
korica limuna
2 kašičice otopljenog maslaca
800 g Kompota

Za posipavanje


šećer u prahu

Priprema

Listove lazanja kratko prokuhajte u kipućoj vodi i ocijedite. Voće iz kompota ocijedite i usitnite.

Ocijeđeni kravlji sir pomiješajte s mascarponeom, dodajte vanilin šećer, žumance, šećer u prahu, narezano voće i naribanu limunovu koricu.

Vatrostalnu posudu (50×40 cm) premažite otopljenim maslacem, a zatim dno posude prekrijte s 3 do 4 lista kuhanih lazanja. Na to rasporedite dio pripremljene smjese od sira, pospite s 2 do 3 kašičice mljevenih keksa, a zatim postupak ponovite i na kraju završite slojem smjese od sira.

Ovako pripremljene lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta, a nakon toga ih prekrijte aluminijskom folijom i nastavite peći još oko 10 minuta.

Posluživanje

Slatke lazanje malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet

Mljevene kekse možete zamijeniti mljevenim bademima.

Foto: Coolinarika