Sve je počelo sasvim slučajno – jednim ukusnim zalogajem u restoranu gdje je Nusret radio kao kuhar. Mithat Murić odmah je prepoznao da se iza tog neobičnog ukusa krije nešto posebno. Primijetio je kako Nusret ne samo da priprema meso s nevjerovatnom strašću, već i da pažljivo prati svakog gosta, brine o njihovom iskustvu i gradi poseban odnos s mušterijama.

Ovo je priča o tome kako su Mithat Murić i Nusret Gökçe izgradili globalni brend Nusr-Et Steakhouse vrijedan preko 1,32 milijarde dolara!

Krenulo je s investicijom od milion dolara, a danas Nusret restorani postoje na više od 30 lokacija širom svijeta i zapošljavaju preko 2000 ljudi. Vrijednost brenda dodatno je potvrđena kada je katarski fond kupio 10% udjela, čime je Nusret postao jedan od najvrednijih ugostiteljskih brendova na svijetu.

Priča o Mithatu Muriću i Nusretu Gökçeu: Ove subote gledajte 'U tuđoj avliji', u 21 sat

Ali tu nije kraj! Uskoro se otvaraju novi restorani u Milanu, Rimu, Meksiku, Singapuru, Šangaju i Hong Kongu, jer je cilj osvojiti i azijsko tržište.

Gledajte u subotu, u 21 sat, Hayat 2. Gost emisije 'U tuđoj avliji' je Midhat Murić Mitko.