Banana je popularan sastojak jednostavnih kolača, a u 1980-ima bile su popularne jeftine torte s pudingom i bananom bez pečenja, posebno su ih voljela djeca. Ovo voće glavni je sastojak i jednostavnog biskvitnog banana kruha ili breada, a ovaj put donosimo vam recept za puding kolač s bananom i kakaom.

Puding kolač s bananom i kakaom: Voljet će ga cijela porodica

Sastojci


4 jaja
180 g šećera
130 ml mlijeka
50 ml ulja
3 žlice kakaa
1 paket vanilin keksa
1 prašak za pecivo
250 g brašna
4 banane

Za kremu


1 paket instant pudinga od vanilije
150 g vrhnja za šlag u prahu
380 ml hladnog mlijeka

Način pripreme

Umutite jaja i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte tekuće sastojke i promiješajte. Zatim dodajte suhe sastojke i ponovno promiješajte. Ulijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi, prenosi Story.

Za to vrijeme mikserom na velikoj brzini umutite sastojke za kremu. Banane narežite na tanke ploške. Kad se kolač ohladi, žlicom skinite površinski sloj tijesta i sameljite ga u sjeckalici ili blenderu.

Rasporedite banane, kolut po kolut, na površinu preostalog tijesta. Premažite ih kremom sa svih strana, po vrhu pospite mrvicama biskvita pa zagladite viljuškom. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 4-5 sati ili preko noći. Narežite i uživajte.