SASTOJCI
Kuhana piletina iz juhe, oko 300 g
Kuhano povrće iz juhe
1 tvrdo kuhano jaje
dva srednja kisela krastavca
1 velika žlica senfa
2 velike žlice kiselog vrhnja
2 žlice maslinova ulja
sok pola limuna
sol, papar
PRIPREMA
Ohladite dijelove pileta koje ste kuhali u juhi i pažljivo prstima odvojite meso od kostiju. Možete koristiti i pileću kožu, a također i iznutrice – želudac, srce i jetricu.
Skuhajte jedno jaje.
U sjeckalicu stavite meso koje ste odvojili od kostiju i tetiva i jaje narezano na kockice. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu.
Dvije trećine paštete prebacite u drugu zdjelu, a jednu trećinu ostavite u sjeckalici. Sada u sjeckalicu dodajte krastavce koje ste prethodno nasjeckali, senf, kiselo vrhnje i maslinovo ulje. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu. Ova će smjesa biti nešto rjeđa. Ručno je pomiješajte s ostatkom paštete koji ste odvojili i dobit ćete svilenkastu paštetu.
Na kraju dodajte limunov sok i začinite po želji pa ohladite prije posluživanja.
Savjet: Ako želite pripremiti paštetu od pilećih prsa, jednostavno ih skuhajte u slanoj vodi skupa s povrćem po želji pa nastavite slijediti recept.
Prijatno