SASTOJCI

Kuhana piletina iz juhe, oko 300 g

Kuhano povrće iz juhe

1 tvrdo kuhano jaje

dva srednja kisela krastavca

1 velika žlica senfa



2 velike žlice kiselog vrhnja

2 žlice maslinova ulja

sok pola limuna

sol, papar

PRIPREMA

Ohladite dijelove pileta koje ste kuhali u juhi i pažljivo prstima odvojite meso od kostiju. Možete koristiti i pileću kožu, a također i iznutrice – želudac, srce i jetricu.



Skuhajte jedno jaje.

U sjeckalicu stavite meso koje ste odvojili od kostiju i tetiva i jaje narezano na kockice. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu.

Dvije trećine paštete prebacite u drugu zdjelu, a jednu trećinu ostavite u sjeckalici. Sada u sjeckalicu dodajte krastavce koje ste prethodno nasjeckali, senf, kiselo vrhnje i maslinovo ulje. Miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu. Ova će smjesa biti nešto rjeđa. Ručno je pomiješajte s ostatkom paštete koji ste odvojili i dobit ćete svilenkastu paštetu.

Na kraju dodajte limunov sok i začinite po želji pa ohladite prije posluživanja.

Savjet: Ako želite pripremiti paštetu od pilećih prsa, jednostavno ih skuhajte u slanoj vodi skupa s povrćem po želji pa nastavite slijediti recept.

Prijatno