Priprema
Umutite omekšani maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte naribanu koricu narandže i rum, pa umiješajte žumanca, jedno po jedno.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa tu smjesu dodajte u tijesto naizmjenično s mlijekom, miješajući lagano da se sve sjedini.
Na kraju, pažljivo umiješajte mljevene orahe i čvrsto umućen snijeg od bjelanaca.
Dobivenu smjesu izlijte u prethodno namašćenu tepsiju veličine 30×19 cm i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180 do 200 stepeni oko 40 minuta.
Sastojci
2 jaja
200 g šećera
100 g maslaca
1 kašike ruma
narandžina korica
20 g kakaa
250 ml mlijeka
250 g Pšeničnog oštrog brašna
1 Prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
20 g mljevenih oraha