Senida Hajdarpašić, poznata pod umjetničkim imenom Senidah, boravila je u Sarajevu povodom najave svog prvog solističkog koncerta u Sarajevu, koji će se održati 1. augusta u ''Skenderiji''. Ovom prilikom govorila je za Hayat o koncertu, svom stilu života, porodici, saradnji s Dinom Merlinom, ali i kuhanju.
Iako je jedna od najpopularnijih pjevačica mlađe generacije na ovim prostorima, otkrila je da se odlično snalazi u kuhinji i da je to naslijedila od majke.
Pita me podsjeća na djetinjstvo. Moja majka je razvijala pitu, imali smo veliki sto, tako da ja znam kako se to radi jer sam nju gledala, i to je bila tako tanka jufka... Vjerujem da bih je ja znala praviti, samo da dobro umijesim tijesto, sigurno bih mogla razviti jufku. Kao sa sređivanjem za nastup, isto je s hranom: trebaš imati osjećaj, moraš imati... Ako imaš za sređivanje, moraš imati i za hranu i kuhanje. Ja volim kuhati kad imam vremena, i to što skuham je 'wow', ono, je li moguće da je to tako dobro. Ja stvarno uživam u svojoj hrani koju spremam - kazala je Senidah za Hayat i otkrila kako to ona voli provoditi slobodno vrijeme, ali se dotakla i saradnje s Merlinom i Halidom Bešlićem.

Priznaje da joj je sarajevska publika falila i da nestrpljivo čeka koncert u ''Skenderiji'' za koji priprema poseban program, a svima onima koji će doći na koncert poručila je:
Neka mi dođu... Hajde da se okupimo svi. Neka su mi živi i zdravi do tada, a ja ću ih onda napuniti tom energijom da će biti do kraja života kao bombone.
Emisiju možete pogledati na linku iznad.