Potrebno je :
500g junećeg šola (meso od buta)
2 glavice crnog luka
3 čena bijelog luka
2 veće šargarepe, zelen (paškanat)
jedna kašika brašna
lovorov list
biber
so
mljevena crvena paprika
peršun
suhi biljni začin
Priprema:
1. Isjeckajte i propržite crni luk da blago porumeni. Dodajte meso, ispržite ga sa obe strane tako da ne bude crveno.
2. Sipajte vodu, pa zatim dodajte i ostalo povrće koje ste prethodno isjeckali. Stavite malo od svih začina i 2-3 lovorova lista. Vode sipajte toliko da pokrije sve što se nalazi u šerpi. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Recepti
3. Povremeno provjeravajte, dodajte vode ako treba i promiješajte.
4. Kada je meso potpuno gotovo, u činiji pomiješajte mljevenu crvenu papriku i brašno i razmutite sa malo vode da ne bude grudvica. Dodajte u meso i promiješajte.
6. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, uz povremeni miješanje. Probajte i dodajte ponovo začine. Isjeckani svjež ili suhi peršun dodajte na kraju. Prijatno (sž)