Dosta plodova naše zemlje koristili smo kroz recepte u 'Tradiciji okusa, a došao je red i na višnje.

Bilo da je slatka ili slana, pita je uvijek rado viđena na bosanskim trpezama, a u kombinaciji s višnjama je pun pogodak. U nastavku donosimo recept Maje Munda.

Sastojci:

9 listova jufke
2 jaja
3 kašike griza
3 kašike šećera
100ml jogurta
Višnje iz kompota

Slatka ili slana, pita je uvijek dobar izbor: Ovo je naš recept s višnjama i grizom

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i grizom, dodati jogurt. Izrezati jufke na jednake pravougaonike, po tri lista premazivati smjesom i filovati višnjama. Motati u trokutice i redati u tepsiju. Premazati ih ostatkom smjese i malo ulja. Peći 15-20min na 200 stepeni. Posuti šećerom u prahu ili po želji agdom.